19 Ekim 2016 Çarşamba

TEOG Matematik sınavına nasıl çalışılır?

2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci dönem TEOG sınavları 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak. Bu da demek oluyor ki TEOG sınavına girecek olan öğrecilerin fazla bir zamanı kalmadı. Bu az zaman içinde ne kadar çok konu çalışılıp soru çözülürse siz değerli öğrencilere o kadar faydası olacaktır.

TEOG Matematik sınavına nasıl çalışılır?

Birçoğu için matematik içinden çıkılmaz karmaşık bir derstir. Ancak basit yöntem ve methodlarla matematiği kavramak ve unutmayacak şekilde öğrenmek oldukça basitti. Öncelikle okulda öğretmenlerinizi dinlerken yaptığınız işlemlerin yanına küçük küçük notlar alınız. Daha sonra eve gittiğinizde bu küçük notları temiz bir kağıda geçirerek notlarınızı daha düzenli hale getirin. Böylelikle konuları daha kolay kavrayabilmiş olacaksınız. Ayrıca konuları iyice kavramadan soru çözümüne geçmeyin.Önce konuyu ince detaylarıyla birlikte öğrenin,daha sonra soru çözümlerine geçin. Konuları daha iyi kavramak ve öğrenmek için aşağıdaki TEOG-1 matematik konu anlatım videolarını izleyebilirsiniz.

TEOG-1 Matematik Konu Anlatımlarına buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Matematik dersi çalışırken soru çözümlerinde gidilecek yol oldukça önemlidir.Soru çözerken öncelikle öncelikle verilenleri ve istenenleri bir kenara not edin. Soruyla ilgili varsa formül, teorem ve özdeşlik gibi ip uçlarını belirleyin veya kafanızda şekillendirin. Verilenleri daha sonra işlem sırasına göre uygulayın. Sonucu bulduktan sonra da sağlamasını yapıp soruyu doğru çözdüğünüzü kontrol edin.

Matematik öğrenmek biraz da bisiklet sürmek gibidir.Sürekli yaparak ve yaşayarak daha bilgili ve pratik hale gelebilirsiniz.Bu nedenle zaman buldukça bol bol işlem yapın,eksiklerinizi tespit edip giderme yollarını araştırın. Bu konuda okuldaki hocalarınızdan destek isteyebilirsiniz. Unutmayın ki “Her başarısızlık başarının ilk adımıdır.” Bu sözü aklınızdan çıkarmadan sürekli olarak çalışmaya devam edin.

Bazı sorunlar ve çözümleri:

1.  Konuları anlayamıyorum ve işlem kabiliyetim az : Bu şekilde düşünenler için ilk tavsiye edebileceğimiz şey öncelikle temel konuları çalışmalarıdır. Rasyonel sayılar,doğal sayılar ve tam sayılarda işlemler,üslü ve köklü ifadeler,çarpanlara ayırma ve özdeşlikler gibi konuları öncelik sıranızda yukarılara koyun.

2. İşlem yeteneğim iyi ancak konuları bilmiyorum : Kendiyle ilgili bu şikayeti olan öğrencilere ilk tavsiyemiz bilgi eksikleri olduğu konuları tam kavramalarıdır. İşlem yeteneğiniz iyi ise şayet bu sizin matematik konularını daha rahat öğrenebileceğiniz anlamına gelir.

3. Konuları anlayabiliyorum ancak işlem yeteneğim kötü : Bu tip öğrenciler için tavsiye edilebilecek tek şey var o da bol bol soru çözmeleri. Ne kadar çok soru çözerseniz işlem hızınız ve kabiliyetiniz de o denli artacaktır.

4. Konuları biliyorum,işlem kabiliyetim de iyi ama çok yanlış yapıyorum : Bu dertten muzdarip öğrencilere söylenebilecek öncelikli tavsiye soruları dikkatli okumaları ve çözerken de bir o kadar dikkat etmeleridir.Yanlışlarınızı azaltmanın en iyi yollarından bir tanesi de daha önce benzer soru tiplerini çözmüş olmaktır. Ne kadar çok soru çözerseniz yanlış yapma olasılığınız o kadar düşer. Bir başka husus da yanlış yapılan soruların çözümünü yanlışları belirledikten sonra tekrar tekrar çözmektir. Bu şekilde o soru tipine daha hazırlıklı olacaksınız ve yanlış yapma olasılığınız daha düşük olacak.



via http://ift.tt/2dmIXaQ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder